آش عباسعلي يکي از آش هاي بسيار مفيد و مغذي ايراني مي باشد که اصالتي مربوط به شهر کرمانشاه دارد.
گوشت دنده گوساله | 400 گرم |
گندم پوست کنده | 1/5 پيمانه |
برنج | 1/2 پيمانه |
عدس | 1/2 پيمانه |
نخود | 1/2 پيمانه |
لوبيا چيتي | 1/2 پيمانه |
لوبيا سفيد | 1/2 پيمانه |
پياز | 4 عدد |
سير | 10 حبه |
نعنا داغ | 2 قاشق غذا خوري |
نمک و فلفل | به ميزان لازم |
روغن، زرد چوبه | به ميزان لازم |
روغن کرمانشاهي | به ميزان لازم |
مرحله اول آماده سازي حبوبات: ابتدا نخود، لوبيا ها و گندم را از 12 ساعت قبل شسته و در مقداري آب خيس کنيد تا نفخ آن از بين برود. در اين زمان هم چندين بار آب آن را عوض کنيد.
1 عدد پياز را پوست گرفته و به همراه کمي روغن داخل قابلمه مناسبي تفت مي دهيم تا طلايي شود. حالا حبوبات خيس خورده را به آن مي افزاييم سپس آب جوشيده به آنها افزوده و زمان مي دهيم تا حبوبات مغز پخت شوند.
حبوبات که نيم پز شدند، عدس و برنج را هم مي افزاييم و زمان مي دهيم تا تمام مواد کاملا مغز پخت شوند. اگر آب مواد کم بود. آب در حال جوش به آن بيفزاييد.
1 عدد پياز ديگر را پوست گرفته و نگيني خرد مي کنيم. داخل قابلمه مناسبي به همراه روغن خوب تفت مي دهيم تا کمي سبک شود، سپس زردچوبه، فلفل و گوشت را به پياز افزوده و تفت مي دهيم تا رنگ گوشت تغيير کند. در نهايت آب در حال جوش به گوشت مي افزاييم و زمان مي دهيم تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.
زماني که گوشت کاملا پخته شد آن را از داخل عصاره خارج مي کنيم، ريش ريش کرده و به حبوبات پخته شده مي افزاييم اگر آب آش کم بود عصاره گوشت را مي افزاييم.
پياز باقي مانده و سير را پوست گرفته و خرد مي کنيم و جداگانه تفت مي دهيم در نهايت کمي زرد چوبه هم به آنها مي افزاييم؛ حالا نيمي از پياز داغ، نعنا داغ و سير داغ را به آش افزوده و آنقدر آش را مخلوط مي کنيم تا آش حالت کشدار پيدا کند.
در نهايت پخت اگر روغن کرمانشاهي در دسترس داريد، 1 قاشق غذا خوري به آش بيفزاييد. نمک آش را اندازه کنيد و داخل ظرف زيبايي ريخته و با نعنا داغ، سير داغ و پياز داغ تزيين و نوش جان کنيد.
منبع:
درباره این سایت